Wat is artrose?
  • Artrose is een veelvoorkomende gewrichtsaandoening.
  • Het is een chronische ziekte; artrose gaat niet meer over.
  • Klachten zijn onder meer (start)pijn en/of (start)stijfheid in het gewricht.
  • Artrose is geen ‘gewrichtsslijtage’: er is dus wél iets aan te doen!
  • Jonge mensen kunnen ook artrose krijgen, bijvoorbeeld na een blessure of operatie.
  • Als je artrose hebt, is het belangrijk om in beweging te blijven.
  • Fysiotherapie kan je helpen om op een verantwoorde manier te (blijven) bewegen.

Wat kunnen wij voor je betekenen?

Je komt bij ons wanneer je veel last van de artrose hebt of als je hiervoor geopereerd wordt of bent. Eerst bespreek je met een fysiotherapeut wat je klachten zijn en welke hulp je nodig hebt. Daarna volgt een lichamelijk onderzoek en een intake. Hierdoor weten we goed wat je klachten zijn en wat je graag wilt bereiken. Daarna beslissen we samen met jou welke behandeling het beste is. 


Oefentherapie

Een van de meest zinvolle behandelingen is oefentherapie. Je fysiotherapeut beslist samen met jou hoeveel oefentherapie je nodig hebt. En naar welk doel we naar toe gaan werken. Het is belangrijk dat je ook actief blijft als de oefentherapie is afgelopen. Andere behandelingen worden afgeraden omdat zij onvoldoende helpen bij artrose. Over het algemeen zijn voorlichting, advies en oefentherapie het belangrijkste bij de behandeling van heupartrose en knieartrose.


Vergoeding uit de basisverzekering

Je kunt altijd zonder verwijzing bij ons terecht. Heb je echter wel een verwijzing van een huisarts of specialist voor fysiotherapie bij knie- of heupartrose, dan krijg je van de zorgverzekeraar de eerste 12 behandelingen vanuit de basisverzekering vergoedt. Daarna wordt pas de aanvullende verzekering aangesproken. De vergoeding vanuit de basisverzekering heeft wel invloed op het eigen risico. 


Doel bereikt!

Heb je het doel bereikt dat je vooraf samen met je fysiotherapeut hebt vastgesteld? Dan kan de behandeling stoppen. We zullen vragen wat je van de behandeling vond. Ook geven we adviezen mee voor dingen die je thuis zelf kunt blijven doen. Daarnaast spreken we met je af dat je na een aantal weken nog een keer terugkomt om te bespreken hoe het gaat zonder hulp van de fysiotherapeut.

Het kan ook zijn dat de behandeling niet het gewenste resultaat oplevert. Je blijft te veel moeite houden met je dagelijkse activiteiten. De fysiotherapeut kan dan adviseren om naar de huisarts of specialist te gaan om te praten over andere mogelijke behandelingen.

Informatie en registratie

Om een afspraak te maken ga je naar ons patiëntenportaal. Wil je meer informatie of telefonisch een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op via tel. 0348-443141 of Whatsapp op 06-17475309. Wij staan als erkend fysiotherapeut geregistreerd bij het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF, voorheen het KNGF)

Bron: defysiotherapeut.com