Manuele therapie

Als manueel therapeut kunnen wij uw gewrichten beter laten functioneren en uw houding en bewegingen verbeteren. Deze specifieke therapie kan worden ingezet bij het herstellen of verminderen van functiestoornissen en pijn of bij het verbeteren van vaardigheden in uw dagelijks functioneren, werk en sport.

Behandeling
In de manuele therapie kennen wij een aantal specifieke technieken die in de gewrichten worden toegepast. Eén van de technieken die wij veel gebruiken is een manipulatie. Hierbij vindt een korte snelle beweging plaats waarvoor weinig tot geen kracht nodig is. U kunt hierbij een "klik" horen maar dit is niet noodzakelijk om de manipulatie te laten slagen. De meeste patiënten ervaren dit als een kortstondig vreemd gevoel maar vinden dit over het algemeen niet pijnlijk.

Direct effect
De effecten van de manipulatie zijn vaak meteen merkbaar: u voelt een directe verbetering van de bewegingsvrijheid en een afname van de pijn. Het behandelprogramma bestaat verder uit het geven van goede instructies, adviezen, begeleiding en inzicht in gezond bewegen.

Opleiding
Om als manueel therapeut werkzaam te mogen zijn volgden wij na de opleiding fysiotherapie een post-HBO opleiding voor manuele therapie. Hiermee hebben wij extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder van de wervelkolom.

Door deze gespecialiseerde opleiding zijn wij uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen. En kunnen voor elk lichaam een oplossing op maat voorstellen.

Informatie en registratie
Om een afspraak te maken gaat u naar ons online afsprakensysteem. Wilt u meer informatie of telefonisch een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact met ons op via tel. 0348-443141
Wij staan als erkend manueel therapeut geregistreerd bij de Nederlande Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT). Voor meer informatie over manuele therapie kunt u ook terecht op de site www.nvmt.nl.