Medical taping bij hooikoorts

 

  • Ruim 4 miljoen Nederlanders hebben last van hooikoorts.
  • Hooikoorts begint al vroeg in de lente en wordt veroorzaakt door het stuifmeel van bomen, grassen en planten.
  • 84% ervaart minder klachten door de medical taping bij hooikoorts.
  • Des te eerder je start met de behandeling des te beter het resultaat is.

Wat is hooikoorts?

Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel, maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam heel heftig.Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren hetgeen een reeks van klachten veroorzaakt. Deze klachten variëren van lichte vage klachten naar heftige klachten waarbij je zelfs belemmert wordt in je doen en laten. Vaak wordt er dan medicatie voorgeschreven die niet of niet voldoende werkt. 


Wat zijn de klachten?
  • je hebt last van een loopneus / verstopte neus
  • je ogen en/of gehemelte jeuken
  • niesbuien
  • veel hoesten
  • benauwdheid, niet alleen bij inspanning
  • een koortsig gevoel

Hoe werkt medical taping bij hooikoorts?

Bij hooikoorts spelen de longen en het immuunsysteem een belangrijke rol. De zones van de longen liggen met name aan de bovenkant van de rug. Door de elastische hooikoortstape direct op dit gebied aan te brengen stimuleert de tape de huidsensoren, die op hun beurt het zenuwstelsel prikkelen. Deze prikkel heeft een kalmerende werking op het afweermechanisme waardoor de hooikoortsklachten afnemen. 

Wij zijn ons ervan bewust dat je waarschijnlijk denkt dat dit allemaal onzin is en vast niet werkt. Ook wij waren eerst wat sceptisch. Wij ervaren echter al ruim zes jaar dat er heel veel mensen baat hebben bij deze veilige methode. Bij meer dan 80 procent is het gebruik van medicatie overbodig of kan dit drastisch worden verminderd. Lijkt ons de moeite van het proberen in ieder geval waard!


De tape

De tape die wij gebruiken is kwaliteitstape en tot 140% uitrekbaar wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. Ook de dikte en gewicht van de tape zijn vergelijkbaar met de huid. Door deze eigenschappen is het mogelijk om met de tape een soort ‘tweede huid’ te vormen. De tape kan meerdere dagen gedragen worden en is waterbestendig. U kunt er dus gewoon mee douchen. Wel is het belangrijk dat u van te voren geen oliehoudende producten op de huid gebruikt zodat de tape zich goed kan hechten.


Wat kunnen wij voor betekenen?

De therapeuten in onze praktijk zijn speciaal opgeleid om het Medical Taping Concept op de juiste manier toe te passen. Deze pijnvrije en veilige methode is effectief en bevat geen medicinale toevoegingen. Om de tape aan te laten brengen kun je een afspraak maken in onze praktijk. Ben je aanvullend verzekerd dan wordt de behandeling gewoon vergoedt door de zorgverzekeraar. Voor kinderen wordt de hooikoortstape altijd vergoed. Wanneer je niet verzekerd bent vindt je hier onze tarieven. Wij adviseren minimaal drie keer te tapen, met maximaal een week tussen de behandelingen in. Het effect van de tape blijft daarna het hele seizoen merkbaar.


Bestel het hooikoortspakket
 

Heb je geen aanvullende verzekering dan kan je ook een hooikoortstapepakket voor thuis bestelllen voor de prijs van 19,95 euro. Dit pakket bevat op maat geknipte kwaliteitstape voor drie keer tapen en een uitleg met link naar een instructievideo. Bestellen kan via whatsapp door je naam en adresgegevens te sturen naar 06-17475309 of te mailen naar info@fysiobroekhuizen.nl . Na betaling via het betaalverzoek ontvang je binnen twee werkdagen per post het pakket.