Medical Taping
 
Medical taping is een nieuwe behandelmethode uit Azië waarbij elastische tape gebruikt wordt om spieren in hun functie te ondersteunen. De tape is tot 140% uitrekbaar, wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid.

Behandeling
Bij een behandeling met medical taping plakken wij elastisch tape op het aangedane lichaamsdeel. Dit stabiliseert de gewrichten en stimuleert de spierfuncties en de bloed- en lymfecirculatie. De tape tilt de opperhuid op waardoor het volume van de tweede huidlaag met de kleine bloedvaatjes toeneemt. Hierdoor verbetert de doorbloeding waardoor afvalstoffen sneller worden afgevoerd en voedingsstoffen sneller worden aangevoerd. De tape biedt steun maar belemmert de bewegingsvrijheid niet.

Toepassing
Bij de meeste toepassingen maken wij gebruik van de rekbaarheid van de tape ten opzichte van de huid. We rekken de huid van het te behandelen gebied op door de spieren en gewrichten in gerekte positie te brengen waarna de tape zonder rek op de huid kan worden gelegd. Als het lichaamsdeel terug gaat naar de uitgangshouding zorgt de elasticiteit van de tape ervoor dat de huid iets wordt opgetild. Dit zorgt voor een betere circulatie, een demping van de pijn en een drukvermindering bij een weefseltrauma. Door gebruik te maken van medical taping ondersteun je het fysiologisch bewegen waardoor het lichaamseigen herstelproces wordt geactiveerd.

De tape
De tape die wij gebruiken is tot 140% uitrekbaar wat vergelijkbaar is met de rekbaarheid van de huid. Ook de dikte en gewicht van de tape zijn vergelijkbaar met de huid. Door deze eigenschappen is het mogelijk om met de tape een soort 'tweede huid' te vormen. De tape kan meerdere dagen gedragen worden en is waterbestendig. U kunt er dus gewoon mee douchen.

Informatie en registratie
Om een afspraak te maken gaat u naar ons online afsprakensysteem. Wilt u meer informatie of telefonisch een afspraak maken? Neemt u dan gerust contact met ons op via tel. 0348-443141
Wij hebben een erkend certificaat voor medical taping. Voor meer informatie over medical taping kunt u terecht op de site www.fysiotape.nl of download de folder.