Sportfysiotherapie

Kid boy in uniform on soccer field looking away. Mixed media


Speciaal voor de sporters onder ons richten wij ons met sportfysiotherapie specifiek op de preventie, voorlichting en behandeling van sportblessures. Wij weten wat er in je lichaam gebeurt tijdens het sporten en hoe je geblesseerd raakt. En wij begrijpen ook waarom sport zo belangrijk voor je is. In de behandeling gaan wij daarom dan ook net een stukje verder om ervoor te zorgen dat jij weer veilig en blessurevrij aan je sport kan deelnemen.

Voor wie is sportfysiotherapie bedoeld?

Uiteraard is sportfysiotherapie bedoeld voor fanatieke sporters. Maar ook mensen die op amateurniveau lekker bezig zijn met sport maar last hebben van een sportblessure zijn van harte welkom. Sport je nu nog niet en wil je gaan beginnen maar weet je niet hoe? Of wil je het sporten naar een hoger niveau tillen bijvoorbeeld mee gaan doen met een marathon? Ook dan ben je bij ons van harte welkom voor advies en een professionele begeleiding. 

Behandeling

Wij behandelen blessures aan alle spieren en gewrichten maar de meest voorkomende sportblessures zijn aan de knie, enkel en schouder. De therapie die we inzetten richt zich niet alleen op het herstel van de blessure, maar kan ook bedoeld zijn om juist die lichaamsdelen te trainen die nog wel belastbaar zijn. Tijdens de eerste afspraak bepalen we dan ook of extra training nodig is om het ontstaan van deze en andere blessures te voorkomen. Voetbal je bij SCH’44? Dan kunnen we ook een afspraak maken voor een sportspecifieke fysiotraining op het voetbalveld.

Informatie 

Om een afspraak te maken ga je naar ons patiëntenportaal. Wil je meer informatie of telefonisch een afspraak maken? Neem dan gerust contact met ons op via tel. 0348-443141 of Whatsapp op 06-17475309. Wij staan als erkend fysiotherapeut geregistreerd bij het Kwaliteits Register Fysiotherapie (KRF, voorheen het KNGF).